Forensisch experts onderzoeken het Bardomuseum in Tunis
NOS Nieuws

Derde schutter museumaanval Tunesië op de vlucht

Bij de aanslag op het Bardomuseum in Tunesië van afgelopen woensdag was een derde schutter betrokken. Dat heeft de Tunesische president Beji Caid Essebsi zondag in een televisie-interview gezegd. De derde dader is nog op de vlucht.

Tot nu toe ging de Tunesische politie ervan uit dat de aanslag door slechts twee schutters is uitgevoerd. Deze daders werden gedood bij een schietpartij met de politie.

President Essebsi gaf geen details over de derde verdachte. Ook zei hij niet waarom eerder werd uitgegaan van twee daders.

Bij de aanslag kwamen 21 mensen om het leven, voor het merendeel buitenlandse toeristen. Eerder vandaag gaf de Tunesische politie beelden vrij van de aanslag, waarop twee schutters te zien waren.

Camerabeelden aanval Tunis

Volgens de politie zijn er tot nu toe al meer dan twintig mensen opgepakt die mogelijk een rol speelden bij de voorbereiding van de aanslag. Ze zouden onder meer logistieke steun hebben geboden.

De schutters zouden getraind zijn in Libië, in een gebied dat beheerst wordt door IS-militanten. De terreurgroep heeft de aanslag op het museum opgeëist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl