NOS Nieuws

Camerabeelden museumaanval Tunis vrijgegeven

Camerabeelden aanval Tunis

De Tunesische politie heeft beelden vrijgegeven van de aanslag op het Bardomuseum van afgelopen woensdag. Op de beelden is te zien hoe de twee schutters gewapend door het museum lopen.

Ook is te zien dat de daders een bezoeker lieten wegkomen. Ze lopen de man bij het opgaan van een trap tegen het lijf, maar laten hem doorlopen.

Nog even lijkt een dader het geweer te willen richten op de man, maar de twee besluiten toch door te lopen. De bezoeker verlaat op een drafje de museumzaal.

Arrestaties

De beelden van de aanslag werden openbaar gemaakt op de Facebook-pagina van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er is ook te zien dat zeker een van de mannen een bomgordel droeg.

Opnames van het moment waarop de daders op bezoekers schieten zijn niet openbaar gemaakt. Bij de aanslag kwamen 21 mensen om het leven, voor het merendeel buitenlandse toeristen. De daders werden gedood bij een schietpartij met de politie.

Volgens de politie vordert het onderzoek naar de aanslag. Er zijn tot nu toe al meer dan twintig mensen opgepakt die mogelijk een rol speelden bij de voorbereiding van de aanslag. Ze zouden onder meer logistieke steun hebben geboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl