NOS Nieuws

Dimitri Verhulst brengt ode aan conducteurs

In de trein met schrijver Dimitri Verhulst

Op de laatste dag van de Boekenweek heeft schrijver Dimitri Verhulst stilgestaan bij geweld tegen spoorwegpersoneel. Hij hield een lezing in de trein en droeg die op aan de Nederlandse conducteurs.

"Ik begrijp dat zij meermaals als een stuk vuil worden behandeld en dat is voorbij het ontoelaatbare", zei de schrijver van het Boekenweekgeschenk. "Dus voor de conducteurs: jongens, we love you. Ik hoop dat jullie met veel meer respect behandeld worden."

Verhulst las via de intercom voor uit het geschenk De zomer hou je ook niet tegen. Hij reist vandaag met de trein van Amsterdam naar Roosendaal. Passagiers stonden in de rij voor een handtekening van de Vlaamse schrijver.

Gratis

Reizigers konden vandaag gratis met de trein als ze Verhulsts boek bij zich hadden. Wie de conducteur De zomer hou je ook niet tegen liet zien, hoefde voor de tweede klas geen kaartje te kopen. 240.000 mensen hebben met het Boekenweekgeschenk gereisd, evenveel reizigers als vorig jaar, meldt de NS.

Met de actie komt een einde aan de tachtigste Boekenweek. Het thema was dit jaar 'waanzin'. Het geschenk heeft een oplage van 723.000.

Barcode

Het afgelopen jaar heeft de NS de poortjes op een aantal stations gesloten. Daarvoor was vandaag een oplossing bedacht: de poortjes gingen open als ze met de barcode van het boekje werden gescand.

Het is de veertiende keer dat reizigers op de laatste dag van de Boekenweek gratis met de trein kunnen reizen.

Auteur Dimitri Verhulst praat met lezers in de trein
Verhulst leest voor uit eigen werk via de intercom in de trein

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl