De chef van het politiekorps St.Louis sprak vanmiddag de pers toe
NOS Nieuws

'Het is een wonder dat dit niet eerder is gebeurd'

Het politiekorps van St. Louis heeft "mogelijke aanwijzingen" over wie er achter de schietpartij van vannacht in Ferguson zit. "Het is een wonder dat zoiets niet eerder is gebeurd de afgelopen maanden", zei politiechef Jon Belmar op een persconferentie.

Volgens Belmar is van ongeveer 100 meter afstand op de agenten geschoten. De agenten liepen geen ernstige verwondingen op. Bij een van de politiemannen bleef een kogel steken achter zijn oor. De andere agent werd in zijn rechterarm geraakt, waarna de kogel via zijn rug zijn lichaam weer verliet.

"We kunnen van geluk spreken dat we niet twee collega's zijn kwijtgeraakt", zei Belmar. Agenten zullen in de toekomst terugvuren, voegde hij eraan toe.

Steun

De Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder sprak zijn afschuw uit over de "laffe" schietpartij in de voorstad van St. Louis. Hij sprak van een zinloze daad die volgens hem de vreedzame demonstranten in diskrediet brengt.

Politiechef Belmar wilde het incident geen terugslag voor de gemeenschap noemen. Volgens hem steunt het grootste deel van de bevolking van Ferguson het politiekorps. "Iedereen moet het hoofd koel houden. Alleen dan kunnen we samen een oplossing bereiken."

Politiesommissaris St Louis over de schietpartij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl