NOS Nieuws

'Zuurgooier Delhaize is jurist uit Amsterdam'

Zuurgooier Antwerpen komt uit Amsterdam

De man die in Antwerpen zuur gooide in het gezicht van een Delhaize-medewerkster is de 42-jarige jurist Jelle F. uit Amsterdam. Dat schrijven Belgische kranten. Zo sprak Het Nieuwsblad met de moeder van de verdachte die zegt dat haar zoon een psychose moet hebben gehad.

Jelle F. werd vorige week in Parijs opgepakt. Hij verscheen gisteren voor de rechtbank in Parijs waar hij liet weten dat hij zich niet zou verzetten tegen een snelle uitlevering aan België.

De Nederlandse politie doorzoekt op verzoek van justitie in België de woning van de man in Amsterdam.

Scheepswerf

De Amsterdammer wordt ervan verdacht drie weken geleden zuur te hebben gegooid in het gezicht van een schoonmaakster in de Delhaize in Antwerpen. Zij raakte zwaargewond en werd pas vorige week uit een kunstmatige coma gehaald. Jelle F. wordt ook verdacht van het sturen van dreigmails naar de supermarkt.

Tot nu toe was alleen bekend dat de verdachte een Nederlander was van rond de 40. Justitie in België wilde niet meer details vrijgeven. Volgens Het Nieuwsblad is de man een jurist die bij een scheepswerf werkte.

Psychose

De Standaard schrijft dat de man door zijn familie is herkend. Jelle F. zou eind oktober Nederland hebben verlaten om in Barcelona te gaan werken. Of hij daar daadwerkelijk is geweest, is niet bekend.

De laatste weken verwaterde het contact, zegt de familie in Het Nieuwsblad. De moeder van de man zegt niets te begrijpen van zijn gedrag. "Hij had voor zover we weten ook helemaal niets met Delhaize."

F.'s ex-vriend zegt dat de man rustig en introvert was, maar wel vaak last had van depressieve buien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl