NOS Nieuws

Nederlander opgepakt voor zuuraanval Delhaize

De man is aangehouden tijdens een verkeerscontrole

In Frankrijk is een Nederlander aangehouden die ervan verdacht wordt dat hij in februari zuur heeft gegooid in het gezicht van een vrouw in een supermarkt in Antwerpen. De vrouw raakte daarbij zwaargewond.

De Belgische justitie heeft berichten in media over de arrestatie van de Nederlander bevestigd. Over de man is alleen bekendgemaakt dat hij rond de 40 is.

De man werd vannacht aangehouden bij een verkeerscontrole in de buurt van Parijs. Agenten zagen een wapen in zijn auto liggen en vonden vervolgens ook zuur in de wagen. Verder lagen er documenten in de auto die de man in verband brengen met oplichting van Delhaize.

Medewerkers van het Belgische parket reizen volgende week naar Parijs om de man te verhoren.

Schoonmaakster

Op 20 februari kreeg een 52-jarige schoonmaakster in een supermarkt van de keten Delhaize zuur in haar gezicht gegooid door een man. De vrouw raakte zwaargewond. Deze week werd ze uit een kunstmatig coma gehaald.

Na het incident werd bekend dat de aanvaller al maanden bezig was met bedreigingen en pogingen het concern af te persen. Van de dader werden foto's gepubliceerd die door een bewakingscamera waren gemaakt.

De politie begon na de aanval een klopjacht op de dader. Verscheidene mensen werden verhoord, maar dat leidde niet tot een doorbraak.

Bewakingsbeelden zuurgooier Antwerpen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl