Ton Hooijmaijers na het bekend worden van het vonnis van de rechtbank, in december 2013
NOS Nieuws

Ook in hoger beroep vier jaar geëist tegen Hooijmaijers

Tegen de vroegere Noord-Hollandse VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers is in hoger beroep vier jaar cel geëist voor corruptie. Het OM was in beroep gegaan tegen de veroordeling door de rechtbank tot drie jaar voor onder meer omkoping en witwassen. Destijds was ook vier jaar geëist.

Hooijmaijers had in december 2013 zelf ook al beroep aangetekend tegen de straf voor ambtelijke corruptie, het witwassen van bijna een half miljoen euro en valsheid in geschrifte. Als gedeputeerde was hij betrokken bij veel bouwprojecten.

Het OM eist een zwaardere celstraf vanwege de ernst van de corruptie en omdat Hooijmaijers nog steeds zegt dat hij integer is.

Werkstraf

OM eiste voor het hof tegen Jocelyne P., de vrouw van Hooijmaijers, een celstraf van drie maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur. De rechtbank had haar vrijgesproken.

Dezelfde voorwaardelijke celstraf en 240 uur werkstraf vroeg de advocaat-generaal voor Arnold van de K., een bevriende makelaar van Hooijmaijers die valse facturen stuurde. Van de K. werd in 2013 veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl