De resten van het ramptoestel op Vliegbasis Gilze-Rijen
NOS Nieuws

533 nabestaanden bekeken wrakstukken MH17

Afgelopen week hebben 533 nabestaanden van 151 slachtoffers de wrakstukken van de ramp met de vlucht MH17 bekeken. De nabestaanden werden rondgeleid op de Vliegbasis Gilze-Rijen. Dat gebeurde op drie locaties waar de brokstukken van het vliegtuig liggen uitgestald: de hangar waar het onderzoek plaatsvindt en de twee plekken waar de overige wrakstukken zijn opgeslagen.

Goed verlopen

De bezoeken zijn volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid goed verlopen. “Vrijwel alle nabestaanden waren blij met de mogelijkheid die geboden werd om de wrakstukken te bezoeken. Om de stukken in realiteit te zien, is dan toch belangrijk”, zegt voorzitter Tjibbe Joustra.

Afgelopen maanden zijn de wrakstukken gecontroleerd, ingedeeld en onderzocht. Ook zijn er voorbereidingen getroffen voor de reconstructie van een deel van het vliegtuig.

Start reconstructie

Nu de bezoeken van de nabestaanden zijn afgerond, kan de reconstructie beginnen. Hierbij zullen de cockpit en een deel van de businessclass weer in elkaar gezet worden, meldt de Onderzoeksraad. Het onderzoek naar de toedracht van de ramp duurt waarschijnlijk tot het eind van het jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl