Volgelingen van Berland bij de ingang van het vakantiepark
NOS Nieuws

Volgelingen 'seksrabbijn' moeten Zeeuws vakantiepark verlaten

Volgelingen van de omstreden rabbijn Eliezer Berland worden uit een vakantiepark in Zeeland gezet vanwege overlast. De groep van ongeveer 250 mensen heeft vanmiddag te horen gekregen dat ze de bungalows in Heinkenszand zo snel mogelijk moeten verlaten, zegt parkmanager Robert-Jan Provoost.

Andere gasten van het park hadden geklaagd over geluidsoverlast door jongeren die te veel hadden gedronken en te harde muziek draaiden. Ook zei een vrouw dat ze respectloos was behandeld door een aantal groepsleden.

'De enige reden is dat er drie overtredingen zijn geweest'

Een aantal jongeren is vandaag al vertrokken uit het Zeeuwse vakantiepark. Gezinnen met kinderen moeten uiterlijk maandag weg zijn. Provoost weet niet waar de volgelingen naartoe gaan.

De rabbijn verblijft zelf niet in het park. De 77-jarige rabbijn Berland is vooral bekend omdat hij in Israël verdacht wordt van ontucht met jonge meisjes en mishandeling.

Vlissingen

Gisteren sloot de politie een deel van de Boulevard Banckert in Vlissingen korte tijd af toen een grote groep volgelingen van de rabbijn de straat blokkeerde. De groep was uit een hotel verwijderd omdat er dingen waren vernield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl