NOS Nieuws

Boulevard Vlissingen afgezet vanwege volgelingen 'seksrabbijn'

Volgelingen van de seksrabbijn op de boulevard van Vlissingen

De politie heeft een deel van de Boulevard Banckert in Vlissingen korte tijd afgesloten toen een grote groep volgelingen van de omstreden rabbijn Eliezer Berland de straat blokkeerde.

De groep van circa 200 joden uit verschillende landen stond voor hotel Arion, waar ze het Poerim-feest vierden. Joden herdenken met dit feest dat het joodse volk in de vijfde eeuw voor Christus van uitroeiing werd gered.

De groep was uit het hotel verwijderd omdat er dingen vernield waren, meldt Omroep Zeeland. Of dat per ongeluk of moedwillig gebeurde, is niet duidelijk.

Vernielingen

Buiten moesten de feestvierders wachten op de bussen die hen terug zouden brengen naar het vakantiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand, waar de groep sinds vorig weekend verblijft, of naar het vliegveld, om vanavond terug naar huis te vliegen. Tijdens het wachten op de bussen werd gedanst en gezongen op straat. Om half acht waren alle bussen vertrokken en was het weer rustig op de boulevard.

De 77-jarige rabbijn Berland is vooral bekend, omdat hij in Israël verdacht wordt van ontucht met jonge meisjes en mishandeling.

Er werd gedanst op straat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl