Fernando Alonso verlaat op 25 februari het ziekenhuis
NOS Sport

Na de crash dacht Alonso dat het 1995 was

Toen Fernando Alonso bij kennis kwam na zijn crash op 22 februari bij de Formule 1-testdagen in Barcelona, dacht hij dat het 1995 was. Dat meldt de Spaanse krant El País. Het duurde een week voordat Alonso zijn geheugen van de laatste twintig jaar terug had.

Aan patiënten die een klap op hun hoofd hebben gekregen, wordt vaak gevraagd wie ze zijn, wat ze doen en wat ze van de toekomst verwachten. Zo ook bij Alonso. Zijn antwoord: "Ik ben Fernando, ik rijd karts en ik zou Formule 1-coureur willen worden."

De Spanjaard herinnerde zich aanvankelijk niks van de laatste twintig jaar. Hij wist niets meer van zijn debuut in de Formule 1 in 2001, van zijn wereldtitels in 2005 en 2006 en hij wist ook niet meer dat Real Madrid, zijn favoriete voetbalclub, in 1998, 2000, 2002 en 2014 de Champions League had gewonnen.

Fernando Alonso crasht op 22 februari en wordt met een helikopter afgevoerd

Volledig hersteld

Na drie dagen mocht Alonso met een hersenschudding het ziekenhuis verlaten en binnen een week was hij volledig hersteld. De Spanjaard moet wel de grand prix van Australië op 15 maart aan zich voorbij laten gaan, maar hij is volop in training voor de race in Maleisië op 29 maart.

Alonso reed de afgelopen seizoenen voor de Italiaanse renstal Ferrari, maar besloot terug te keren naar McLaren. Hij reed in 2007 ook voor dat team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl