Fernando Alonso liep een hersenschudding op tijdens de testdagen in Barcelona
NOS Sport

Alonso mist eerste race in Australië

Fernando Alonso moet de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Formule 1 aan zich voorbij laten gaan. De Spaanse autocoureur zou op 15 maart bij de Grote Prijs van Australië zijn terugkeer vieren bij het team van McLaren, maar artsen hebben hem geadviseerd om de eerste wedstrijd te laten schieten.

Alonso crashte vorige maand bij de testdagen in Barcelona en liep daarbij een hersenschudding op. Hij voelt zich weer goed, maar volgens de teamleiding van McLaren willen de artsen geen enkel risico nemen.

Risico

"Fernando heeft het advies begrepen en geaccepteerd", zegt het team in een verklaring. "De artsen vinden het geen probleem dat hij weer is begonnen met trainen, maar ze willen de kans op een nieuwe hersenschudding minimaliseren. Iedereen bij McLaren staat volledig achter dit besluit."

Iedereen bij McLaren staat volledig achter dit besluit.

Teamleiding van McLaren

De Spanjaard zal in Melbourne worden vervangen door de Deen Kevin Magnussen. De verwachting is dat Alonso bij de volgende race in Maleisië wel kan meedoen.

McLaren

Na zijn ongeval in februari verbleef Alonso een aantal dagen in het ziekenhuis. De voorbereiding van de Britse renstal verliep sowieso al niet naar wens. Er waren veel technische problemen met de bolide, waardoor de nieuwe auto amper serieus kon worden getest.

Alonso reed de afgelopen seizoenen voor de Italiaanse renstal Ferrari, maar besloot terug te keren naar McLaren. Hij reed in 2007 ook voor dit team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl