De eerste UberPOP in Amsterdam
NOS Nieuws

Taxicentrale TCA doet aangifte tegen UberPOP

Taxi Centrale Amsterdam en branchevereniging KNV Taxi hebben aangifte gedaan tegen UberPOP. Ze zijn boos dat er vrijwel niet harder wordt opgetreden tegen de goedkope taxidienst, terwijl de rechter vorig jaar bepaalde dat de dienst illegaal is.

TCA en KNV Taxi hadden na de uitspraak verwacht dat de Inspectie Leefomgeving en Transport de illegale transporten van UberPOP zou aanpakken. "Inmiddels zijn we zeven maanden verder en zien we dat er niks is veranderd. Na een aantal boetes rijden er nog steeds illegale chauffeurs in de grote steden.''

Door het lakse optreden raken steeds meer taxicauffeurs van TCA gefrustreerd, zegt de Amsterdamse taxicentrale. Volgens KNV Taxi wordt het voor goedwillende taxiondernemers en chauffeurs steeds onverteerbaarder dat zij zich wel aan alle regels moeten houden en UberPOP niet.

Klemgereden

Overigens kreeg de taxidienst, die particulieren met hun eigen auto klanten laat rondrijden voor de helft van de normale prijs, een maand geleden een boete van 10.000 euro, omdat het bedrijf nog steeds actief is. Ook enkele chauffeurs hebben boetes gekregen.

De afgelopen tijd zijn er verschillende incidenten in Amsterdam en Utrecht geweest. Vannacht nog werden enkele UberPOP-chauffeurs klemgereden in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl