De eerste UberPOP in Amsterdam
NOS Nieuws

Uber krijgt boete van 10.000 euro voor UberPOP

Uber moet een dwangsom van 10.000 euro betalen omdat het bedrijf nog steeds UberPOP aanbiedt. Dat is een dienst waarbij particulieren met hun eigen auto klanten rondrijden voor de helft van de prijs van een taxi. Eerder kregen individuele chauffeurs van UberPOP al boetes.

Begin december bepaalde de rechter dat UberPOP illegaal taxivervoer is en dat de Inspectie Leefomgeving en Transport in zijn recht staat om Uber hiervoor te beboeten.

Blijven rijden

Na die uitspraak heeft de Inspectie bij een controle toch weer een UberPOP-chauffeur aangetroffen en beboet. En voor het eerst moet Uber zelf nu dus ook een dwangsom betalen.

Voor iedere volgende keer dat de Inspectie een UberPOP-chauffeur aantreft moet Uber weer 10.000 euro betalen, tot een maximum van 100.000 euro.

Uber had na de uitspraak al gezegd niet te zullen stoppen met UberPOP. Ook gaat het bedrijf in beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Het kost Uber waarschijnlijk weinig moeite om de dwangsom en de boetes voor de chauffeurs te betalen. Investeerders hebben al miljarden dollars in het snel groeiende bedrijf gestopt. Deze week werd bekend dat Uber bij een nieuwe investeringsronde 1,6 miljard dollar heeft opgehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl