Milos Zukanovic tijdens zijn eredivisie-debuut voor NAC Breda
NOS Voetbal

Boete van 7.500 euro voor opstellen Zukanovic

NAC Breda is de KNVB een bedrag van 10.000 euro (waarvan 2.500 voorwaardelijk) verschuldigd wegens het opstellen van de niet speelgerechtigde Milos Zukanovic. Ondanks dat de Servische spits niet in het bezit is van een tewerkstellingsvergunning werd hij wél opgesteld in de duels met Willem II, Excelsior en PSV. NAC heeft de straf geaccepteerd.

De KNVB, die zelf ook niet vrijuit ging en ook schuld bekende, gaf toe geen vergelijkbare gevallen te kennen. Daarom was niet duidelijk wat de consequenties van het opstellen van Zukanovic zouden zijn.

In de wedstrijden waarin Zukanovic zijn opwachting maakte, verzamelde NAC twee punten. Tweemaal werd er met 0-0 gelijkgespeeld, tegen Willem II en Excelsior. Van koploper PSV werd met 2-0 verloren.

Verklaring

"Nu het tuchtrechtelijke traject is afgerond, neemt het bestuur betaald voetbal binnen afzienbare tijd een beslissing over het gevolg voor de genoemde wedstrijden", meldt de KNVB in een verklaring. "Door het opstellen van de Kroaat, zonder in het bezit te zijn van een tewerkstellingsvergunning, heeft NAC Breda de belangen van de sectie betaald voetbal en de voetbalsport in het algemeen geschonden."

Geen van de tegenstanders heeft aangegeven het duel te willen overspelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl