Milos Zukanovic tijdens zijn eredivisie-debuut voor NAC Breda
NOS Voetbal

Onderzoek naar speelgerechtigdheid NAC-spits Zukanovic

De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar de speelgerechtigdheid van NAC-spits Milos Zukanovic. De Servische spits kwam na de winterstop voor NAC in actie in duels tegen Willem II, Excelsior en PSV, maar mocht in die wedstrijden wellicht niet worden ingezet.

Volgens een woordvoerder van de KNVB beschikt Zukanovic niet over de benodigde tewerkstellingsvergunning om in Nederland aan de slag te gaan. "Dat is een wettelijke verplichting voor elk Nederlands bedrijf dat iemand uit een ander land wil contracteren", aldus een woordvoerder.

Iets misgegaan

De KNVB erkent dat het vreemd is dat Zukanovic al drie keer meedeed voor NAC voordat de aanklager nu heeft besloten een onderzoek in te stellen. "Er is in dit geval ook bij ons iets misgegaan. Maar de eerste prioriteit ligt bij de werkgever. Die moet ervoor zorgen dat de speler over de benodigde vergunningen beschikt."

Vergelijkbare gevallen kent de KNVB niet en daardoor kan de bond nog niet veel zeggen over een eventuele straf voor NAC. Dat kan varieren van een berisping tot puntenaftrek.

Dordrecht

NAC staat nu zeventiende in de eredivisie en verzamelde in de drie duels waarin Zukanovic meedeed, in totaal twee punten (0-0 tegen Willem II en 0-0 tegen Excelsior). De ploeg heeft een voorsprong van drie punten op hekkensluiter FC Dordrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl