In september 2014 speelde Nederland nog een oefeninterland tegen Italië. Oranje verloor met 2-0.
NOS Voetbal

KNVB ziet niks in benefietduel met Italië

De KNVB gaat niet in op de oproep van de burgemeester van Rome om een benefietwedstrijd tussen Nederland en Italië te organiseren in De Kuip, om zo de schade aan de binnenstad van de Italiaanse hoofdstad te vergoeden.

"Wij vinden het ook triest wat er allemaal in Rome is gebeurd", zegt woordvoerder Bas Ticheler namens de KNVB over de schade die Feyenoordhooligans in de stad aanrichtten.

"Maar wij zijn hier totaal geen partij in. Het gaat om supporters van een club, die zich in een buitenlandse stad hebben misdragen. En ook nog eens onder de paraplu van een competitie die niet door de KNVB is georganiseerd. Het is merkwaardig dat de KNVB nu plotseling wordt betrokken, want wij zijn hierin op geen enkele manier een partij. Dan zou het ook raar zijn als wij tot actie overgaan."

Geen verzoek

De KNVB heeft nog geen officieel verzoek ontvangen van de Italiaanse voetbalbond. "Ik verwacht eerlijk gezegd ook niet dat dat nog gaat gebeuren", aldus Ticheler. "Ik denk dat de Italiaanse bond zich ook zal afvragen wat de rol van de Nederlandse voetbalbond hierin is. Het zou mij zeer verbazen als dat verzoek er komt."

De burgemeester van Rome zei zondag dat hij het voorstel voor de vriendschappelijke wedstrijd wel degelijk gaat neerleggen bij de Italiaanse bond. Hij sprak daarbij zijn hoop uit dat zijn voorstel ook door de Nederlandse autoriteiten zal worden overgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl