Burgemeester van Rome wil benefietwedstrijd Nederland-Italië in De Kuip
NOS Nieuws

'Wedstrijd Nederland-Italië voor schade in Rome'

Burgemeester Ignazio Marino van Rome wil een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Nederland en Italië. Met de opbrengst kan de schade worden vergoed die Feyenoord-hooligans woensdag en donderdag in zijn stad hebben aangericht. Marino vindt dat die benefietwedstrijd in De Kuip moet worden gespeeld.

De burgemeester heeft tegen het Italiaanse persbureau ANSA gezegd dat hij duizenden berichten heeft gekregen van Nederlandse voetbalfans en uit de rest van Europa die solidair zijn met Rome en hun spijt betuigen over wat er is gebeurd voorafgaand aan de wedstrijd AS Roma tegen Feyenoord in de Europa League.

De burgemeester van Rome gaat het voorstel voor de vriendschappelijke wedstrijd neerleggen bij de Italiaanse voetbalbond FIGC. Hij hoopt dat zijn voorstel ook door de Nederlandse autoriteiten wordt overgenomen.

Straffen

Tientallen Feyenoord-fans werden in Rome opgepakt. Drie fans kregen 16 maanden cel voorwaardelijk, zes andere acht maanden voorwaardelijk en enkele fans hebben een schikking getroffen voor een voorwaardelijke boete van tienduizenden euro's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl