Olivier Giroud schoot Arsenal met twee treffers naar de kwartfinales van de FA Cup.
NOS Voetbal

Arsenal door in FA Cup, sprookje Bradford duurt voort

Bekerhouder Arsenal heeft zich met een 2-0 zege op Middlesbrough geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De Franse spits Olivier Giroud was de grote man tegen tweededivisionist. De Fransman scoorde voor rust in een tijdsbestek van twee minuten twee keer met een knappe voetbeweging bij de eerste paal.

Middlesbrough, waar de Baskische trainer Aitor Karanka geen plaats in de selectie had ingeruimd voor Yanic Wildschut, kon een stunt zoals in de vorige ronde tegen Manchester City niet herhalen.

Bradford stunt opnieuw

Voor een andere stuntploeg duurt het FA Cup-sprookje nog even voort. Bradford City uit de derde Engelse divisie, die in de vorige ronde voor een daverende verrassing zorgde door Chelsea op Stamford Bridge uit te schakelen, was thuis met 2-0 te sterk voor Premier League-club Sunderland, waar Patrick van Aanholt een basisplaats had.

Eerder vandaag plaatste Aston Villa zich, dankzij een treffer van Leandro Bacuna, ook voor de laatste acht. De ploeg van aanvoerder Ron Vlaar won met 2-1 van de hekkensluiter in de Premier League Leicester City.

De laatste plek in de kwartfinales wordt maandagavond betwist, als Louis van Gaal met Manchester United op bezoek gaat bij derdevisionist Preston North End.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl