Adam Lallana viert zijn beslissende treffer namens Liverpool in de FA Cup tegen Crystal Palace
NOS Voetbal

Liverpool door in FA Cup, einde sprookje doelman Roos

Steven Gerrard mag nog altijd hopen op een afscheid in stijl. Lverpool plaatste zich ten koste van Crystal Palace voor de kwartfinales van de FA Cup (2-1).

Vanwege een hamstringblessure moest Gerrard, die in januari zijn afscheid aankondigde bij Liverpool, vanaf de tribune toezien hoe Crystal Palace in Londen op voorsprong kwam dankzij Fraizer Campbell. Hij reageerde attent in de rebound, nadat de keeper een schot van de Marokkaan Marrouane Chamakh had gekeerd.

De bezoekers hadden na rust slechts een kwartier nodig om de achterstand weg te poetsen. Daniel Sturridge tekende voor de gelijkmaker, vervolgens was het Adam Lallana die raak schoot toen Julian Speroni een vrije trap van invaller Mario Balotelli los moest laten.

Stoke City ten onder in Blackburn

De verrassing van de dag was de oorwassing die Stoke City, de nummer tien van de Premier League, onderging tegen de nummer negen van het Championship, Blackburn Rovers. De ploeg van Erik Pieters, die met een liesbreuk van de kant moest toekijken, ging met 4-1 onderuit.

Ook het FA Cup-sprookje van een andere Nederlander is ten einde. Kelle Roos, die anderhalf jaar geleden nog bij de amateurs van RKSV Nuenen speelde en via Nuneaton Town (5de niveau) bij Derby County belandde, verloor met 1-2 van Reading.

West Bromwich Albion, dat onder de nieuwe trainer Tony Pulis ook in de Premier League aan een opmars bezig is, boekte een eclatante zege op West Ham United (4-0). De Nigeriaanse recordaankoop Brown Ideye tekende voor twee treffers.

Vier duels met Nederlandse inbreng

Zondag kan bekerhouder Arsenal zich ook plaatsen voor de laatste acht met een zege op Middlesbrough, de ploeg van voormalig eredivisiespeler Yanic Wildschut (VVV Venlo, sc Heerenveen).

Ron Vlaar en Leandro Bacuna maken ook nog kans op succes in de beker. Hun ploeg Aston Villa, dat Tim Sherwood aanstelde als opvolger van de ontslagen trainer Paul Lambert, neemt het op tegen Leicester City.

Patrick van Aanholt gaat met Sunderland op bezoek bij reuzendoder Bradford City. De club uit League One (derde niveau) verraste in de vorige ronde door Chelsea op Stamford Bridge met 4-2 te verslaan.

Louis van Gaal en Daley Blind mogen zich met Manchester United maandag proberen te plaatsen in het uitduel met Preston North End dat uitkomt op het derde niveau van Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl