Jean-Julien Rojer en Horia Tecau
NOS Sport

Rojer pakt nu wel titel in Rotterdam

Jean-Julien Rojer heeft voor het eerst in z’n loopbaan de dubbeltitel van het ABN Amro-toernooi gewonnen. De geboren Antilliaan versloeg met Horia Tecau de Brit Jamie Murray en de Australiër John Peers in de finale: 3-6, 6-3, 10-8.

Na de matige start van Rojer/Tecau was het de Roemeen die zijn maatje op sleeptouw nam. Tecau zorgde met een kiezelharde backhandreturn op 4-3 voor de enige break in de tweede set. Daarna haalde hij op eigen service met een lovegame de set moeiteloos binnen.

In de beslissende supertiebreak was ook Rojer weer bij de les. De Nederlander en de Roemeen misten geen volley meer en plaatsten op 2-1 en 5-3 een mini-break door slordigheden bij Murray/Peers. Tecau maakte op 9-8 op eigen opslag het karwei vlekkeloos af.

Voor Rojer en Tecau, die in de halve eindstrijd Robin Haase en zijn Duitse kompaan André Begemann hadden geklopt, is het de eerste toernooizege van het jaar. Vorig jaar verloor het koppel de eindstrijd in Rotterdam nog.

"M'n partner was deze week heel goed"

“Mijn partner moet het woord maar nemen, want hij was deze week heel erg goed. Hij heeft me heel erg geholpen”, zwaaide Rojer na afloop Tecau alle lof toe. Na de finale in Rotterdam staat de teller voor Rojer op achttien toernooizeges, waarvan precies de helft aan de zijde van de Roemeen.

Rojer zorgde voor de eerste Nederlandse triomf in Ahoy sinds Jacco Eltingh/Paul Haarhuis en Jan Siemerink in 1998. “Dit is zeker een van mijn mooiste overwinningen, vooral omdat hier veel vrienden en familie aanwezig waren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl