Ook militairen uit Tsjaad vechten tegen Boko Haram
NOS Nieuws

Ook Niger zet militairen in tegen Boko Haram

Niger zet 750 militairen in om te helpen in de strijd tegen de islamitische terreurbeweging Boko Haram. Het parlement heeft daarmee ingestemd. Volgens het ministerie van Defensie kunnen de militairen elk moment in actie komen.

Boko Haram is al jaren actief in Nigeria, maar sinds kort zijn buurlanden als Niger ook doelwit. Afgelopen weekend kwamen bij aanslagen in de Nigerese grensstad Diffa zeker vijf mensen om het leven. In Kameroen werd een bus met 20 inzittenden gekaapt. De reizigers zijn gevangengenomen.

Na de aanslagen in Diffa beloofde president Karidjo van Niger "het monster Boko Haram" te bestrijden.

Ontvoeringen

Onlangs kondigde Niger samen met Tsjaad, Kameroen en Benin aan Nigeria te helpen bij de strijd tegen Boko Haram. De buurlanden willen in totaal 8750 militairen sturen.

In een reactie op de inzet van militairen zei de leider van de terreurbeweging dat iedereen die Nigeria helpt wordt aangevallen.

De afgelopen jaren pleegde Boko Haram duizenden moorden en ontvoeringen met als doel de oprichting van een streng-islamitische staat. Volgens de VS zijn er zo'n 4000 tot 6000 strijders aangesloten bij de terreurbeweging.

Boko Haram niet onder de indruk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl