De vrouw zou zijn omgekomen bij een Jordaanse luchtaanval
NOS Nieuws

'Amerikaanse gegijzelde gedood bij luchtaanval'

Islamitische Staat zegt dat de Amerikaanse hulpverleenster die door de terreurorganisatie gevangen werd gehouden om het leven is gekomen bij de luchtaanval die Jordanië gisteren heeft uitgevoerd op IS-gebied. Dat meldt de website van SITE, een organisatie die is gespecialiseerd in het monitoren van extremistische groepen.

De Jordaanse luchtaanval was een wraakactie voor het levend verbranden van een Jordaanse piloot door IS.

Kayla Jean Mueller werd in 2013 in de buurt van de Syrische stad Aleppo gevangengenomen. Ze zou om het leven zijn gekomen in de Syrische stad Raqqa toen het gebouw waarin ze zich bevond werd gebombardeerd.

Volgens correspondent Sander van Hoorn is het moeilijk na te gaan of het verhaal klopt. "Het kan natuurlijk ook zijn dat IS haar zelf heeft gedood en dit bombardement gebruikt om de VS dwars te zitten. Bovendien is ze al eens eerder doodverklaard, dat bleek toen niet waar te zijn."

Het bericht stond op een website die vaker door IS wordt gebruikt. De Verenigde Staten zeggen dat ze het bericht niet kunnen bevestigen. "We hebben geen bewijzen gezien die dit bericht van IS ondersteunen", zegt een woordvoerder van het Witte Huis. Het land stelt een onderzoek in naar de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl