Woedende Jordaniërs met foto's van de vermoorde piloot
NOS Nieuws

Jordanië bombardeert doelen van IS

Het leger van Jordanië zegt dat het met tientallen gevechtsvliegtuigen doelen heeft gebombardeerd van Islamitische Staat. Het is de eerste reeks aanvallen uit wraak voor het levend verbranden van een gevangen Jordaanse militair.

Onder meer wapenopslagplaatsen en trainingskampen van IS zijn bestookt. "Dit is nog maar het begin", staat in een verklaring van het leger.

Vijanden

Op de Jordaanse tv zijn beelden te zien van de aanvallen en van Jordaanse militairen die boodschappen schrijven op raketten. "Voor jullie, vijanden van de islam", luidt een van de boodschappen.

Het leger heeft niet gezegd of het doelen in Irak of Syrië heeft aangevallen. IS heeft ongeveer eenderde van beide landen in handen.

Coalitie

Jordanië doet sinds september vorig jaar mee aan de coalitie tegen IS, die wordt geleid door de Verenigde Staten. Tot nu toe zou Jordanië alleen doelen in Syrië hebben bestookt, niet in Irak.

De Jordaanse koning Abdullah bracht vandaag een bezoek aan de familie van de vermoorde piloot in het zuiden van Jordanië.

Sander van Hoorn over Jordaanse aanvallen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl