NOS Nieuws

Toch nog opvarende gered in Westerschelde

  • ANP
    Rond middernacht sloeg het binnenvaartschip met drie opvarenden om
  • ANP
    De man was onderkoeld maar wel aanspreekbaar
  • Provicom
    Het binnenvaartschip Rick is een zogeheten beunschip
  • ANP
    Uren nadat het schipwas gekapseisd, is er nog een opvarende gered

Uren nadat een schip op de Westerschelde was gekapseisd, is er nog een opvarende gered. De man was onderkoeld maar wel aanspreekbaar, meldt de Kustwacht. Hij is door een reddingsboot naar Breskens gebracht.

Duikers hebben de man uit het water gehaald. Het is onduidelijk of hij zelf uit het schip is geklommen of daar door duikers uit is gered. Een woordvoerder van de Kustwacht vermoedt dat de man in leven is gebleven door een luchtbel in het schip.

Man gered na kapseizen schip

Zandzuiger

Rond middernacht sloeg het binnenvaartschip met drie opvarenden om. Dat gebeurde toen een zandzuiger bezig was zand over te laden. Waardoor het schip, de Rick, omsloeg is onbekend.

Meteen na het incident werd één opvarende gered. Hij werd direct aan boord genomen door de zandzuiger. Daarna hebben reddingswerkers in de omgeving gezocht naar de andere twee opvarenden, maar die zoekactie werd na enkele uren gestaakt omdat de situatie te gevaarlijk was.

Vermist

De reddingsdiensten gingen ervan uit dat zij nog aan boord waren. Een van hen wordt nu nog vermist. De kans dat hij nog in leven is, is klein.

Reddingswerkers hebben het schip doorzocht. Alleen de stuurhut is door schade nog niet toegankelijk. Het schip lag ondersteboven met de stuurhut op een zandplaat. Er is geprobeerd om het schip te kantelen, maar dat lukte niet. Wel is het schip versleept naar dieper water.

Rond middernacht wordt opnieuw geprobeerd het schip te kantelen.

Helikopter op zoek naar overlevenden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl