Gisteren was de avondspits ook al druk. Toen ontstond er rond Arnhem een verkeersinfarct.
NOS Nieuws

Ook vanavond oppassen voor gladheid

Automobilisten kunnen vanavond en vannacht opnieuw te maken krijgen met gladde wegen. Aan het begin van de avond trekken opnieuw winterse buien over het land, meldt het KNMI.

Een band met winterse buien trekt vanuit het noordwesten het land in. In het kustgebied wordt geen gladheid verwacht, maar dieper landinwaarts valt de neerslag in de vorm van natte sneeuw en sneeuw. Met name in het oosten kan het dan glad worden.

Rond middernacht verlaat het neerslaggebied ons land. De temperatuur daalt dan tot rond het vriespunt, waardoor het ook glad kan worden op plaatsen waar het niet heeft gesneeuwd.

De ochtendspits was drukker dan normaal. Rond 09.00 uur stond er ongeveer 130 kilometer; op vrijdag is dat normaal gesproken ongeveer 30 kilometer, zegt de ANWB.

Het verkeer had last van winterse buien, sneeuwresten en bevriezing. Het was niet gelukt om alle snelwegen sneeuwvrij te maken. De rechterrijstroken waren wel goed berijdbaar. Rijkswaterstaat heeft verschillende extra strooirondes gemaakt in verband met de aanhoudende gladheid.

In Friesland viel de meeste sneeuw. Weeronline zegt dat daar 10 centimeter is gevallen. Het weerbureau zegt verder dat er op plekken in de provincies Noord- en Zuid-Holland ongeveer 5 centimeter viel.

Het neerslaggebied ligt nu nog boven de Noordzee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl