Auto's in Haarlem trotseren de gladde wegen
NOS Nieuws

Winterweer hindert ook deze ochtend het verkeer

Voor de tweede achtereenvolgende dag leidt het winterweer tot problemen op de weg. Een combinatie van sneeuw en temperaturen rond het vriespunt veroorzaakt opnieuw gladde wegen. Volgens de ANWB staan er meer files dan normaal op een vrijdagochtend.

Op veel plaatsen rijdt het verkeer langzaam. Vooral op de A2 bij Maastricht is er extreem veel vertraging meldt de ANWB, meer dan anderhalf uur. Het vrachtverkeer heeft last van de gladheid, omdat er daar wat kleine heuvels in de weg zitten.

Ook verderop op de A2 zijn problemen; tussen knooppunt Beesd en Utrecht rijdt het verkeer over een stuk van ruim 20 kilometer langzaam. Nog verderop tussen Amsterdam en Utrecht is een vrachtwagen geschaard, die nu op de middenberm staat.

Ook op andere snelwegen zijn ongelukken gebeurd, een aantal daarvan is veroorzaakt door gladheid. De A58 is bij de Kreekrakbruggen in Zeeland voorlopig afgesloten, omdat er een vrachtwagen een klapband heeft gekregen. De omleidingsroute is via Antwerpen.

Gisteren

Het winterse weer veroorzaakte gisterochtend en gisteravond ook veel problemen. Rond Arnhem was er tijdens de avondspits een verkeersinfarct door hagel- en sneeuwbuien. De A12 was daar spekglad, omdat het niet lukte om de weg ijsvrij te krijgen. Op de A325 waren er tot laat op de avond problemen. Pas vlak voor middernacht kon het verkeer daar weer doorrijden.

Ook gisterochtend stonden er lange files. Volgens Rijkswaterstaat en de ANWB was de ochtendspits twee keer zo druk als normaal. Vooral op de A2 en de A27 liep het verkeer vast, onder meer door ongelukken. Op het hoogtepunt stond er op de snelwegen 400 kilometer file.

Winterdienstregeling

In het hele land geldt sinds 02.00 uur code geel vanwege de gladheid. Die waarschuwing voor gevaarlijk weer wordt waarschijnlijk rond 10.00 uur weer ingetrokken.

De NS had gisteren een aangepaste dienstregeling vanwege het winterse weer, maar vandaag rijden de treinen vooralsnog normaal. Tussen Utrecht en Ede-Wageningen rijden er geen treinen door een beschadigde bovenleiding, maar het is onduidelijk of dat met het winterse weer te maken heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl