De Spaanse kranten kunnen geen genoeg van Atlético-Barcelona krijgen
NOS Voetbal

Spanje vol ongeloof na 'wedstrijd van de gekte'

In Spanje zijn de kranten vol verbazing over de uit de hand gelopen bekerontmoeting tussen Atlético Madrid en Barcelona van gisteravond. "Ze zijn gek geworden", stelt Marca. En de sportkrant AS: "Wedstrijd van de gekte." Correspondent Edwin Winkels sluit zich daar bij aan.

"De scheidsrechter had een enorme invloed op deze waanzin", zegt Winkels. "Als je een penalty verzint en er daarna één over het hoofd ziet, waarna Barcelona de 3-2 scoort, dan vertrouwen de spelers je niet meer."

Misschien kreeg Turan geen rood omdat hij zijn schoen wel erg ruim over het hoofd van de grensrechter gooide...

Edwin Winkels

Turan gooit schoen naar grensrechter

Barcelona won het duel met 3-2 en bekert daardoor verder. Atlético, dat twee keer op voorsprong kwam, eindigde het duel met negen man, maar dat hadden er acht moeten zijn. Arda Turan kreeg slechts geel voor het gooien van zijn schoen naar de grensrechter, die eerder al per ongeluk Jordi Alba op het hoofd sloeg met zijn vlag.

"Turan had rood moeten krijgen. Dat was belachelijk natuurlijk", gaat Winkels verder. "De scheidsrechter durfde hier niet nóg een rode kaart te trekken, maar daarmee werd hij nog ongeloofwaardiger. Maar misschien was het omdat Turan zijn schoen wel erg ruim over het hoofd van die grensrechter gooide..."

Turan gooit schoen naar grensrechter

Niet alleen de scheidsrechter heeft schuld

Winkels denkt dat het opgefokte gedrag van Atlético overigens niet alleen aan de scheidsrechter te wijten is. "Hun coach, Diego Simeone, zet ze iedere wedstrijd op scherp. Vol adrenaline. Dit krijg je dan als het een keer fout gaat."

En Barcelona is schuldig aan het treiteren van Atlético. "Neymar werd hard aangepakt en gaat meteen klagen bij de scheidsrechter. Dat vinden ze bij Atlético niet leuk. Maar goed, Messi doet dat niet en hij werd ook keer op keer op de enkels geraakt."

Barcelona zag de kansen op de Spaanse beker stijgen, nu Atlético verslagen is en ook Real Madrid eerder al werd uitgeschakeld. De overige kwartfinales zijn Getafe CF-Villarreal CF, Athletic Club-Málaga CF en Sevilla FC-RCD Espanyol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl