Andres Iniesta, Lionel Messi en Neymar vieren de overwinning

Barcelona door na knotsgek duel

FC Barcelona heeft de halve finales van de Copa del Rey bereikt. Atlético Madrid werd na de 1-0 thuiszege van vorige week ook in Madrid verslagen: 3-2.

De toeschouwers kwamen ogen en oren tekort. Fernando Torres opende, net als in de vorige ronde bij Real Madrid, al in de eerste minuut de score met een fraai diagonaal schot. Tien minuten later zorgde Neymar voor 1-1. Na een mooie actie van Lionel Messi en een prachtige pass van Luis Suárez scoorde de Braziliaan beheerst.

Onterechte penalty

Na enkele gemiste kansen zette Raul Garcia Atlético op 2-1 uit een onterechte penalty (Javier Mascherano ving Juanfran buiten het strafschopgebied op), maar een eigen doelpunt van Miranda herstelde de balans.

Nog voor rust had Atlético weer een penalty moeten krijgen na hands van Jordi Alba, die even daarvoor bij een kolderiek moment nog was gevloerd door de uitgestoken arm van de grensrechter. De penalty bleef uit en enkele seconden later scoorde Neymar uit de counter.

Gegooide schoen

Ook na het rustsignaal was het spektakel nog niet ten einde. Bij een opstootje op weg naar de tunnel liet Gabi zich gaan en dat leverde de aanvaller van Atlético rood op. In de tweede helft was de frustratie bij de thuisploeg nog flink aanwezig en Arda Turan gooide uit kwaadheid zelfs een schoen naar de grensrechter. De Turk kreeg slechts geel.

In het restant van de keiharde tweede helft hadden de spelers van Atlético het tot grote vreugde van de opgefokte supporters vooral gemunt op Sergio Busquets en Neymar. Vlak voor tijd kreeg ook Mario Suarez van Atlético Madrid nog rood. Van goed voetbal was toen allang geen sprake meer.