De burgemeester van Loppersum was vandaag in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Burgemeester: gaswinning flink terugschroeven

De gaswinning in Groningen moet vergaand worden teruggeschroefd, zei burgemeester Rodenboog van Loppersum in een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Volgens Rodenboog, die zei namens verschillende burgemeesters in de provincie te spreken, is er een directe link tussen de gaswinning en de aardbevingen in het gebied.

Hij zei dat die bevingen een enorme impact hebben op de bewoners en dat de burgemeesters "voor de veiligheid van onze inwoners" een dringend beroep doen op de politiek.

Vertrouwen weg

De burgemeester zei ook dat het vertrouwen van de Groningers in 'Den Haag' imiddels ver te zoeken is en dat het een voorwaarde is dat dit nu eerst wordt hersteld.

Rodenboog zei gisteren in aanloop naar de hoorzitting al bij RTV Noord dat "we inmiddels zo vaak met de vuist op tafel slaan, dat er behoorlijk wat deuken in zitten".

De Tweede Kamer spreekt de hele dag met deskundigen en betrokkenen over de gaswinning in Groningen. De directeur van de NAM zei dat niet hij kan beslissen om de gaswinning terug te schroeven, maar dat dit aan de overheid is.

Burgemeester Loppersum: enorme impact aardbevingen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl