Fed Cup-captain Paul Haarhuis verklaar zijn selectie voor de wedstrijd tegen Slowakije
NOS Sport

Bertens en Hogenkamp eerste keus in Fed Cup-team

Fed Cup-captain Paul Haarhuis heeft Kiki Bertens, Richel Hogenkamp, Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus geselecteerd voor het treffen met Slowakije, op 7 en 8 februari in Apeldoorn.

Bertens en Hogenkamp stonden niet ter discussie. Haarhuis koos voor Krajicek wegens haar toegevoegde waarde in het dubbelspel. Rus, die flink is gezakt op de wereldranglijst, heeft veel ervaring in de Fed Cup en kan goed uit de voeten op gravel, de ondergrond in Apeldoorn.

De winnaar van de wedstrijd speelt een promotie/degradatieduel voor een plaats in de wereldgroep.

Krajicek en Bertens willen samen naar Spelen

Krajicek en Bertens hebben Haarhuis laten weten dat ze volgend jaar als dubbel naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro willen. "De ontwikkelingen bij de Australian Open hebben de kansen voor de twee zeker vergroot", zei Haarhuis. "Kiki heeft haar positie op de ranglijst van het dubbelspel sterk verbeterd. Krajicek stond er al goed voor."

Bertens won onlangs het dubbelspel in Hobart en haalde in Melbourne de kwartfinales. Krajicek bereikte afgelopen nacht de halve finales bij de Australian Open.

"Bij plaatsing voor de Spelen zal eerst worden gekeken naar het enkelspel", aldus Haarhuis. "Een plek bij de beste zestien bij de masters of een grandslamtoernooi is volgens mij de eis, maar als er een goede combinatie in het dubbel bij zit, zal die zeker ook kansrijk zijn om naar Rio te mogen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl