Barbora Strycova en Michaëlla Krajicek
NOS Sport

Krajicek halvefinaliste in damesdubbelspel

Michaëlla Krajicek heeft met Barbora Strycova de halve finales van het damesdubbelspel op de Australian Open bereikt. Het als dertiende geplaatste duo versloeg het als vijfde geplaatste koppel Abigail Spears/Raquel Kops-Jones met 3-6, 6-3, 7-6 (3).

De ruim twee uur durende partij ging gelijk op. Het Amerikaanse duo benutte twee van de negen breekkansen en Krajicek en haar Tsjechische partner verzilverden twee van de acht kansen.

De Amerikaansen maakten het zich in de beslissende set moeilijk met vijf dubbele fouten, maar leverden maar een keer hun opslag, net als Krajicek en Strycova die in de tiebreak doortastender bleken.

Vorig jaar haalde Krajicek al de halve finales van het damesdubbelspel op Roland Garros. Toen speelde ze met de Tsjechische Lucie Hradecká aan haar zijde.

In het gemengd dubbelspel was er iets later op de dag geen succes voor Krajicek. Met haar Roemeense partner Florin Mergea werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld door Kristina Mladenovic uit Frankrijk en Daniel Nestor uit Canada. De nummers drie van de plaatsingslijst wonnen met 6-4, 7-5.

Bertens redt het niet

Kiki Bertens en haar Zweedse dubbelspelpartner Johanna Larsson redden het niet. De Duitse combinatie Anna-Lena Grönefeld/Julia Görges, als zestiende geplaatst, won met 6-2, 7-5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl