Martin Ødegaard werd vorige week gepresenteerd bij Real Madrid
NOS Voetbal

FIFA onderzoekt transfers Real Madrid

De FIFA onderzoekt of Real Madrid aan de regels heeft voldaan die gelden bij het aantrekken van minderjarige spelers. De Spaanse sportkrant AS heeft documenten van de wereldvoetbalbond in het bezit waaruit blijkt dat de FIFA het onderzoek aankondigt bij Real.

De FIFA heeft ook de Spaanse voetbalbond gevraagd om een overzicht van alle transfers van minderjarige spelers naar Real Madrid in de laatste vijf jaar.

Kopen, kopen, kopen

Vorige week contracteerde Real Madrid het 16-jarige Noorse talent Martin Ødegaard en in december werden Marco Asensio (18), zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder, en de Nederlandse oud-Ajacied Mink Peeters (16) gecontracteerd.

De Koninklijke onderhandelt op dit moment over de overgang van de 16-jarige Hachim Mastour (AC Milan) en de 17-jarige Argentijn Augusto Batalla (River Plate). De 21-jarige Braziliaan Lucas Silva werd vandaag gepresenteerd. Emilio Butragueño, directeur van de houder van de Champions League, zei tijdens de presentatie dat hij weet dat de FIFA documenten heeft opgevraagd bij de Spaanse bond. Volgens de voormalige spits van Real Madrid werkt de club volledig mee met het onderzoek.

In april vorig jaar werd FC Barcelona door de FIFA gestraft, omdat het de regels bij het aantrekken van minderjarige buitenlandse spelers had overtreden. Die club mag tot 1 januari 2016 geen spelers kopen of huren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl