Het kabinet houdt extra in de gaten hoe de eigen bijdrage werkt
NOS Nieuws

Van Rijn bekijkt eigen bijdrage jeugdzorg

Staatssecretaris Van Rijn gaat bekijken of de eigen bijdrage in de jeugdzorg ouders onnodig belemmert om hulp voor hun kinderen te zoeken. Zo'n eigen bijdrage bestaat al jaren, maar sinds begin dit jaar moeten ook ouders in de jeugd-ggz zo'n bijdrage betalen en daar is veel discussie over. In sommige gevallen kan het bedrag dat ouders voor specialistische psychiatrische hulp moeten betalen oplopen tot 1500 euro per jaar.

Een groot deel van de oppositie in de Kamer vindt dat de eigen bijdrage in de jeugd-ggz moet worden opgeschort of zelfs helemaal afgeschaft. Regeringspartij PvdA drong aan op een onderzoek naar de werking van de bijdrage.

Zorg mijden

Van Rijn benadrukte dat ouders van kinderen geen zorg moeten mijden om financiële redenen. Hij was al van plan dat goed in de gaten te houden, maar onder druk van de Kamer kijkt hij daar nog eens extra naar.

Hij wil ook bekijken of de hardheidsclausules goed werken. Maar hij voelt er niets voor een net ingevoerde wet nu al aan te passen. Volgens hem is dat niet goed voor een ordelijk verloop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl