Oekraïense tank bij de luchthaven van Donetsk
NOS Nieuws

Rebellen en Kiev claimen vliegveld Donetsk

Zowel pro-Russische separatisten als het Oekraïense leger claimen het vliegveld van Donetsk in handen te hebben. Vandaag waren er weer hevige gevechten rond de luchthaven in het oosten van Oekraïne.

Woordvoerder Andriy Lysenko van het Oekraïense leger zegt dat er de afgelopen 24 uur drie militairen zijn gesneuveld en 66 gewond zijn geraakt. Lysenko zei niet of de slachtoffers bij de luchthaven zijn gevallen.

Het geweld bij Donetsk laaide vorige week op. Rebellen claimden toen dat ze luchthaven in handen hadden. Het leger begon daarop een offensief. Het leger zegt de baas te zijn over het hoofdgebouw.

Burgers

Gebouwen in het centrum van de stad raakten de afgelopen dagen zwaar beschadigd en er zijn berichten dat een ziekenhuis is geraakt. Volgens lokale autoriteiten zijn er in totaal de laatste dagen acht burgers omgekomen.

De separatisten zeggen verder dat het leger negen burgers heeft gedood bij bombardementen op de plaats Horlivka, ten noorden van Donetsk. Oekraïne beschuldigt op zijn beurt de rebellen ervan dat ze twee burgers hebben gedood bij een bombardement op Debaltseve, ten noordoosten van Donetsk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl