Abou Omar Soussi
NOS Nieuws

Mogelijk kopstuk terreurgroep Verviers opgepakt

In de Griekse hoofdstad Athene zijn vier mensen opgepakt die mogelijk betrokken waren bij de terreurcel in het Belgische Verviers. Onder hen is de man die de Belgische justitie ziet als het brein van de terreurcel, de 27-jarige Abou Omar Soussi. Dat zeggen de Griekse autoriteiten.

Afgelopen donderdag viel de politie op verschillende plekken in België panden binnen. In Verviers werden twee jihadverdachten doodgeschoten, vijftien anderen werden gearresteerd. De opgerolde terreurcel stond op het punt om aanslagen tegen politieagenten te plegen.

Abou Omar Soussi

De groep zou worden aangestuurd door Abou Omar Soussi, die in het verleden in Syrië heeft gevochten. De man is volgens Belgische media in Molenbeek bij Brussel opgegroeid. Hij zou de touwtjes in handen hebben en de financiering van de terreurplannen regelen.

De Belgische nieuwszender VTM meldt dat de politie de terroristen enkele weken geleden op het spoor kwam dankzij een tip. Uit afgeluisterde gesprekken tussen Abou Omar Soussi in Griekenland en een van de neergeschoten verdachten in Verviers, werd ontdekt dat er aanslagen werden beraamd.

'Brein achter verijdelde aanslagen zou zijn opgepakt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl