Politie-agenten tijdens de actie in Verviers
NOS Nieuws

Terrorist Verviers geen Nederlander

Berichten dat er donderdag in de Belgische stad Verviers een Nederlandse terreurverdachte is doodgeschoten door de Belgische politie, kloppen voor zover bekend niet. Dat zeggen het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Openbaar Ministerie.

De Belgische omroep VRT meldt dat een van de twee mannen die donderdag werd gedood een Nederlandse Syriëganger is. Justitie in België, het federaal parket, wil voorlopig geen uitspraken doen over de identiteit of de afkomst van de doden.

Terreurdreiging

De politie in België hield donderdag een grote antiterreuractie. Op verschillende plaatsen werden huiszoekingen gedaan en verdachten gearresteerd. Een inval bij een woning in Verviers liep uit op een schietpartij, waarbij twee verdachten omkwamen en een derde zwaargewond raakte.

Het Belgische kabinet nam na de grote actie verschillende maatregelen om terrorisme tegen te gaan. Zo worden er meer mensen afgeluisterd en worden paspoorten ingenomen als mensen een bedreiging voor de veiligheid vormen. Ook zijn er 300 militairen vrijgemaakt om de politie te helpen bij het beveiligen van risicogebieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl