NOS Nieuws

Bergingsteam Panama opnieuw de jungle in

Zoektocht naar resten Kris en Lisanne weer hervat

Het Nederlandse team dat sinds het weekend naar stoffelijke resten zoekt van de omgekomen Kris Kremers en Lisanne Froon is vandaag opnieuw de jungle in geweest.

Zaterdag vertrokken zes begeleiders met speurhonden naar Panama in een laatste poging iets te weten te komen over de verdwijning van de twee Nederlanders. Persbureau Reuters sprak met de onderzoekers voordat ze per helikopter naar het zoekgebied vertrokken.

De groep heeft zich aangesloten bij Panamese onderzoekers en drie Nederlandse experts die anderhalve week geleden begonnen met een laatste zoektocht. Onder hen zijn specialisten in DNA, criminologie en antropologie.

"De honden zijn afgericht op willekeurige menselijke geuren", zegt een van de begeleiders van de stichting Reddingshonden. "Als ergens een lichaam of delen van lichamen liggen, ruiken ze dat. De honden zijn erin getraind om ons naar de bron te leiden."

De twee jonge vrouwen verdwenen in april vorig jaar spoorloos in de omgeving van Boquete. Lisanne Froon is inmiddels begraven. Van Kris Kremers, van wie veel minder resten zijn gevonden, is nog geen afscheid genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl