NOS Nieuws

Laatste poging om resten Kris en Lisanne te vinden van start

In Panama begint vandaag de laatste zoektocht naar de stoffelijke resten van Lisanne Froon en Kris Kremers. Twee pathologen en een antropoloog trekken met enkele gidsen de bergen in bij de plaats Boquete, waar de studentes op 1 april vorig jaar voor het laatst zijn gezien. Patholoog Frank van de Goot verwacht een zware tocht, omdat het weer tegenzit. "Het stormt als een gek", zei hij tegen de NOS.

Het team begint de zoektocht op de plek waar in juni stoffelijke resten van de vrouwen zijn gevonden. Dat was in de rivier de Culebra. Ook werd een rugzak teruggevonden. De onderzoekers denken dat de kans groot is dat er stroomopwaarts nog meer resten te vinden zijn. Ze gaan de rivier langs en willen die "centimeter voor centimeter" doorzoeken.

Steun

De Nederlanders krijgen later steun van een Panamees team en een Nederlands hondenteam. Dat is nodig omdat de rivier stroomopwaarts meerdere aftakkingen heeft.

De onderzoekers erkennen dat de kans klein is dat ze iets vinden. "Het is een enorme lap grond en het is een dicht begroeid stuk wildernis. Als we ze vinden mag je je handen dichtknijpen", zeiden ze zaterdag bij vertrek van Schiphol.

Nieuwe zoektocht verdwenen vrouwen Panama

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl