NOS Nieuws

'Met die harde wind kun je lekker knallen'

Heimwee in de haven van IJmuiden

Op veel plekken in Nederland veroorzaakte het onstuimige weer schade en overlast, maar op het strand waren mensen juist blij met de harde wind. In IJmuiden waaiden wandelaars en watersporters zaterdag lekker uit.

In het hele land kwamen vandaag zware windstoten voor van rond de 100 kilometer per uur. Aan de kust waren die nog sterker, zo'n 120 kilometer per uur. Perfecte omstandigheden voor kitesurfers. "Het vergt veel van je conditie, maar het is geweldig. En nat word je vanzelf wel", zegt een liefhebber tegen verslaggever Pauline Broekema.

Het vergt veel van je conditie, maar het is geweldig. En nat word je vanzelf wel.

Een kitesurfer in IJmuiden

Door de hoge golven schieten de surfers een meter of zes de lucht in. 'De wind is hard, dus kun je lekker knallen', legt de kitesurfer uit. Erg lang houd je het niet vol, want na een uur ben je met dit weer wel uitgeteld, vertelt hij lachend.

'Morgen ga ik weer'

Op het strand zijn ook veel wandelaars die van het stormachtige weer genieten. Al is een rustige wandeling er niet bij. "Het is heerlijk, maar je waait wel weg", merkt een wandelaar op. In de haven van IJmuiden hebben zich veel 'stormtoeristen' verzameld. Een man rookt in z'n auto een sigaar en kijkt uit over het water. "Ik kom hier elke dag, maar nu zeker", vertelt hij.

Ik kom hier elke dag, maar nu zeker.

Een 'stormtoerist'

Een man en een vrouw eten een frikandel. Ze moeten vanavond op verjaardagsvisite in de stad. Ze komen uit IJmuiden maar wonen er niet meer. Nu ze weer terug zijn, hier in de haven, krijgen ze weer heimwee naar vroeger.

'We hebben het een kwartiertje volgehouden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl