Een wandelaar bij IJmuiden trotseert de storm
NOS Nieuws

Weer blijft onstuimig, veel overlast

De storm heeft in het hele land schade aangericht. Volgens de website alarmeringen.nl, die alle meldingen bijhoudt, kreeg de brandweer meer dan 750 meldingen over stormschade. Door de harde wind vielen bomen om en werden daken van huizen geblazen.

Ook vanavond en morgen blijven er zware windstoten voorkomen. Morgen worden windstoten van 90 tot 95 km/u verwacht. Vandaag zijn er volgens NOS-weerman Gerrit Hiemstra windstoten van 110 km/u gemeten.

Het KNMI waarschuwt voor de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland voor gevaarlijk weer. Vooral tijdens buien kunnen zware windstoten voorkomen.

De wind leidde vanmiddag tot verhoogde waterstanden langs de kust. Volgens Rijkswaterstaat kwam het water niet tot gevaarlijke hoogten.

Drukke dag

Vooral de brandweer rukte in het hele land vaak uit. Er kwamen meldingen binnen over losliggende dakpannen, omgewaaide bomen en ondergelopen kades en fietspaden.

De Brandweer Hollands-Midden riep mensen op om alleen 112 te bellen bij levensbedreigende situaties. "Als je een tak naar beneden ziet vallen in de tuin, dan kan dat wachten", zegt een woordvoerder tegen Omroep West.

In Den Helder waaide vanmiddag door de storm de radarinstallatie van de vuurtoren af. De radar kwam in het gras naast de toren terecht.

Schiphol kampt vanwege de harde wind met vertragingen. Er werden geen vluchten geannuleerd vanwege de storm.

In Rotterdam kan door de zware storm het grootste containerschip ter wereld de haven niet binnenvaren.

Beatrix

De beveiliging van prinses Beatrix dreigde volgens RTV Utrecht zonder stroom komen te zitten. Een oude beuk had grote verticale scheuren en leek op een stroomhuisje te vallen. De brandweer kon op tijd de boom omzagen en weghalen.

Eerder vandaag waaiden in Wildervank (Groningen) en in Naarden (Noord-Holland) een deel van een dak van een huis. Bij Andijk in Noord-Holland braken wieken van een windmolen af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl