NOS Nieuws

Blok wil niet opnieuw naar rechter om topinkomens

Blok: uitstel wet topinkomens geen pesterijtje

Minister Blok ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren die de topinkomens bij onder meer de woningcorporaties moet indammen. Hij zegt dat hij de wet zorgvuldig wil uitvoeren en daarom gebruik wil maken van een overgangstermijn van een jaar, die in de wet zit.

"Die overgangstermijn zit bewust in de wet, omdat we de inkomens naar omvang van de corporaties moeten inschalen. De vorige keer zijn de corporaties met succes naar de rechter gestapt, omdat ze vonden dat ik te snel ging."

Een dergelijke gang van zaken wil Blok nu voorkomen. "Want ik vind ook dat die salararissen omlaag moeten en wil niet weer door de rechter worden teruggefloten."

Geen pesterijtje

De Eerste Kamer nam vlak voor het kerstreces een wet aan die de topinkomens bij de (semi-)overheid aan banden moet leggen. Blok en minister Schippers, beiden van de VVD, lieten niet veel later weten dat zij die wet pas volgend jaar kunnen uitvoeren.

Bij de PvdA is niet iedereen daar blij mee, maar Blok zegt dat er absoluut geen sprake is van een pesterijtje.

PvdA-minister Plasterk schrijft vandaag ook in een brief aan de Kamer dat er bij de indiening van het wetsvoorstel nadrukkelijk is gekozen voor een overgangsregeling, waardoor de wet pas in 2016 zou kunnen ingaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl