Passagiers komen na hun redding aan land
NOS Nieuws

Onenigheid over vermisten scheepsbrand

Griekenland en Italië zijn het oneens over het aantal vermisten na de scheepsbrand op de Norman Atlantic. Italië zegt dat het lot van 98 opvarenden onbekend is, volgens Griekenland gaat het slechts om 18 personen.

Griekse bronnen melden dat het cijfer waar het Italiaanse Openbaar Ministerie van uitgaat, veel dubbelingen bevat. De verwarring zou komen doordat dezelfde naam soms nog eens met spelfouten op de passagierslijst staat.

Verstekelingen?

Het achterhalen van het exacte aantal opvarenden wordt nog bemoeilijkt doordat er waarschijnlijk ook verstekelingen aan boord waren. Het zou gaan om vluchtelingen die vanuit Griekenland Italië probeerden in te komen.

Omdat zij zich vaak schuilhielden, kan het zijn dat er nog meer slachtoffers zijn dan bekend.

Bijgesteld

Officieel waren er 477 mensen aan boord toen zondag het vuur uitbrak, maakte de Italiaanse kustwacht gisteren bekend. Dat is vijftig meer dan eerst werd gemeld.

Zeker is dat er bij het scheepsongeluk elf mensen zijn omgekomen. Daarnaast stierven twee reddingswerkers toen een sleepkabel losschoot in ruw weer.

Naar Italië

Het schip wordt vandaag naar de haven van Brindisi gesleept. De autoriteiten zeggen dat dan ook pas het schip goed uitgekamd kan worden op zoek naar onbekende slachtoffers.

Ook wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Het vuur begon op het autodek, maar het is nog onduidelijk waardoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl