De doorgeschoten Airbus van AirAsia op de Filipijnen
NOS Nieuws

Weer incident met toestel AirAsia

Voor de tweede keer in drie dagen tijd is er een incident geweest met een vliegtuig van de Aziatische prijsvechter AirAsia. Een Airbus A320 schoot bij de landing op de luchthaven van Kalibo op de Filipijnen van de landingsbaan. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Alle inzittenden hebben het toestel via de opblaasbare glijbanen verlaten.

De Airbus kwam uit Manila, de hoofdstad van de Filipijnen. Kalibo ligt in het midden van het land. De omgeving ten oosten van Kalibo heeft te maken met de tropische storm Seniang. Of dat iets met het incident te maken heeft, is onduidelijk.

Javazee

Zondag verongelukte een Airbus A320 van AirAsia in de Javazee. Het toestel was met 162 inzittenden op weg van Surabaya in Indonesië naar Singapore. Vanochtend vroeg lokaliseerden reddingswerkers de eerste wrakstukken en zijn de eerste lichamen geborgen.

AirAsia is een Maleisische prijsvechter met tal van dochtermaatschappijen in Oost- en Zuidoost-Azië. Het toestel dat zondag neerstortte was van een Indonesische dochtermaatschappij. De Airbus die nu van de baan is geschoten, vloog onder de naam AirAsia Zest en hoort bij een Filipijnse dochter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl