Het water staat soms huizenhoog
NOS Nieuws

Storm eist tientallen levens op Filipijnen

De tropische storm Seniang heeft op de Filipijnen aan zeker 29 mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers kwamen om bij aardverschuivingen en overstromingen.

Seniang is geen zware storm, maar gaat wel gepaard met enorme hoeveelheden regen. Vooral het midden en zuiden van de Filipijnen zijn getroffen. Dat gebied werd vorig jaar ook getroffen door de orkaan Haiyan.

In de centrale provincies Cebu en Samar zijn rivieren buiten hun oevers getreden. Volgens lokale media staat het water soms huizenhoog. Mensen zijn er meegesleurd door het water en verdronken. Ook zijn twee mensen geëlektrocuteerd.

80 km/u

Seniang ging gisteren aan land aan de oostkust van het eiland Mindanao, in het zuiden van het land. De storm trekt langzaam naar het westen. De wind bereikt snelheden van maximaal 80 kilometer per uur.

Eerder deze maand werden de Filipijnen getroffen door de orkaan Hagupit. Die raasde met meer dan 200 kilometer per uur over het midden en zuiden van de archipel. Zeker twintig mensen kwamen daarbij om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl