Personeel van Brink's voerde eerder deze maand ook actie
NOS Nieuws

Personeel Brink's vult geen geldautomaten meer bij

Personeel van Brink's gaat vanaf vandaag actievoeren. De geldtransporteur vult geen geldautomaten meer bij.

Brink's vult 95 procent van de geldautomaten van de Rabobank en die bank wordt dan ook het hardst getroffen door de actie. Een aanzienlijk kleiner aantal automaten van ABN Amro en SNS wordt ook niet bijgevuld.

Geen maatschappelijke ontwrichting

Volgens actiecoördinator Leen van der List blijven er voldoende geldautomaten beschikbaar. "We zorgen ervoor dat de acties veilig verlopen en er geen maatschappelijke ontwrichting ontstaat."

Een woordvoerder van de Rabobank zegt het te betreuren dat het personeel van Brink's op deze manier actievoert. "Consumenten worden de dupe van een conflict tussen de vakbonden en de directie van Brink's."

De woordvoerder zegt niet te weten of en hoe snel geldautomaten leeg zullen raken. "Dat hangt helemaal af van de vorm die de actie aanneemt." Rabobank adviseert klanten in winkels te pinnen en eventueel contant geld bij te pinnen.

600 banen weg

De actie bij Brink's is een protest tegen het uitblijven van een goed sociaal plan voor de mensen die worden ontslagen. Er verdwijnen bij het bedrijf volgens de bonden 600 van de 1000 banen. FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen hadden het bedrijf een ultimatum gesteld dat woensdagnacht afliep, maar daar heeft de directie niet op gereageerd.

Brink's zit al enige tijd in problemen omdat het de contracten met de Rabobank en SNS is kwijtgeraakt. Daarop werden in oktober ontslagen aangekondigd. Woensdag werd bekend dat het van oorsprong Amerikaanse Brink's zich terugtrekt uit Nederland. Het Nederlandse dochterbedrijf is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen van het personeel en de klanten behartigt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl