Ronald Koeman
NOS Voetbal

Koeman hoopt na zege op meer vertrouwen

Na vijf nederlagen kon Ronald Koeman eindelijk weer juichen. Southampton won zaterdag thuis overtuigend van Everton: 3-0. Al was het spel niet bijster goed. "Het belangrijkste was om deze wedstrijd te winnen."

De Saints verloren drie uitduels (bij Sheffield United, Burnley en Arsenal) en twee thuiswedstrijden (tegen Manchester United en Manchester City).

"Na die nederlagen hadden we een doelpunt nodig om het vertrouwen terug te krijgen", wist Koeman. "Het team heeft ongelooflijk hard gewerkt. Het gaat niet altijd om kwaliteit. De spelers hebben laten zien hoe je soms moet vechten om een duel te winnen."

Van Gaal na remise bij Villa
Koeman na zege tegen Everton

Als je beter bent, moet je ook winnen

Manchester United-trainer Louis van Gaal

Door de drie punten kruipt Southampton weer iets dichterbij de topvier, waar het Manchester United van Louis van Gaal dure punten liet liggen. Tegen Aston Villa kwam de ploeg niet verder dan 1-1.

Van Gaal zei agressiviteit te missen. "Als je beter bent, moet je ook winnen. Jammer dat we twee punten hebben weggegeven. Al hebben we er alles aan gedaan." Er waren ook complimenten voor Villa. "Ik moet zeggen dat zij de organisatie goed op orde hadden."

United staat derde in de Premier League met 32 punten uit zeventien wedstrijden. Southampton is vijfde met 29 punten uit evenzoveel duels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl