De Nederlandse rugbysters zijn een van de blikvangers van de Nederlandse Rugby Bond.
NOS Sport

Noordelijke rugbyclubs tegen reddingsplan NRB

De rugbyclubs uit het noorden van het land stemmen zaterdag tegen het plan dat de Nederlandse rugbybond NRB van een faillissement moet redden. De clubs uit Friesland, Groningen en Drenthe, aangevuld met rugbyclub Zwolle, hebben dat tijdens een vergadering besloten.

De clubs zijn best bereid geld te investeren in de NRB, die op korte termijn 1,2 miljoen euro nodig zegt te hebben, maar willen dit bedrag niet rechtstreeks aan de bond overmaken. "Dit omdat de bedragen die de bond vraagt te hoog zijn en omdat er geen sprake is van duidelijkheid. Er is geen vertrouwen dat het bij deze eenmalig gewenste betaling zal blijven", zegt Bram Bloemerts, bestuurslid van rugbyclub Dwingeloo.

De NRB hoopt bij de 10.000 leden een bedrag van 675.000 euro op te halen. Senioren moeten voor 1 februari 80 euro overmaken, junioren 40 euro. De bond heeft zaterdag een bijzondere ledenvergadering op het programma staan.

Er is geen vertrouwen dat het bij deze eenmalig gewenste betaling zal blijven

Bram Bloemerts, bestuurslid van rugbyclub Dwingeloo

De noordelijke clubs hopen dat de schuldeisers, waaronder de overheid, willen instemmen met een saneringsregeling. "Om een faillissement te voorkomen, staan de verenigingen open voor alternatieven en zijn zij ook bereid om in deze alternatieven geld te investeren", meldt Bloemerts namens de noordelijke clubs.

Een andere mogelijkheid is om een nieuwe rugbybond op te richten. Zeker is in ieder geval dat de clubs geld op tafel moeten leggen. "Voor welke optie we ook kiezen, alle rugbyverenigingen in het hele land moeten akkoord gaan en dus ook investeren", aldus Bloemerts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl