De olympische missie van de rugbydames staat op de tocht
NOS Sport

Rugbybond komt miljoen euro tekort

De Nederlandse rugbybond kampt met een schuld van bijna een miljoen euro. De NRB heeft een reddingsplan opgesteld om een faillissement af te wenden. Naast ingrijpende maatregelen om in de kosten te snijden zal er een dringend beroep op de leden worden gedaan.

Rugbyers van 19 jaar en ouder moeten voor 1 februari 80 euro op de rekening van de bond storten, van junioren wordt 40 euro verwacht. De ruim 10.000 leden brengen zo 675.000 euro in. Aangevuld met een obligatielening van 350.000 euro en positieve resultaten in de komende jaren, hoopt de bond in 2017 weer financieel gezond te zijn.

Te ambitieus

Interim-voorzitter Janhein Pieterse noemt een mogelijk faillissement van de bond, die sinds 1932 bestaat, "doodzonde en in alle gevallen onwenselijk". Volgens hem zijn de tekorten het gevolg van te ambitieuze plannen.

Bij een faillissement van de bond zou onder meer de olympische missie van de Sevens-vrouwen op de tocht komen te staan. Het reddingsplan wordt komende zaterdag bij de bijzondere ledenvergadering van de bond besproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl