NOS Schaatsen

Oenema: het moet een keer goed vallen

Oenema: puzzelstukjes moeten maar eens goed vallen

Thijsje Oenema heeft zich dit schaatsseizoen nog niet van voren laten zien. Bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen van dit weekeinde moet daar verandering in komen. "Ik wil hier hard schaatsen, want het ging nog niet goed. Ik wil dit World Cup-blokje goed afsluiten."

Voor de 26-jarige Heerenveense was 2013 een jaar van uitersten. Ze reed een Nederlands record op de 500 meter, maar werd ver teruggeworpen toen ze huidkanker kreeg. Ze herstelde, maar vond haar topvorm niet meer terug en miste de Olympische Spelen in Sotsji.

Dit jaar aast Oenema op revanche, maar hoe goed het ook gaat op de trainingen, in de wedstrijden lukt het steeds net niet. "Ik ben goed aan het letten op de dingen die fout gaan. In de training gaat het goed, dus het moet een keer goed vallen. En waarom niet vandaag in Thialf?"

Puzzelstukjes

"Soms maak ik technische fouten in de wedstrijden", analyseert Oenema. "Maar dan is het nog knap dat ik zo'n tijd rijd. Ik baal er als een stekker van maar ik moet niet te hard balen. Ik ben fysiek goed."

In Heerenveen moet het vandaag maar eens gebeuren op de 500 meter, vindt Oenema. "Ik rijd altijd goed in Thialf, dus ik heb vertrouwen. Je kan nu bij de pakken neer gaan zitten, maar als je het in trainingen wel goed doet, waarom dan niet in wedstrijden? De puzzelstukjes moeten maar eens op de goede plek vallen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl